ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Letošní 19. ročník celoměstské akce v Ústí nad Orlicí Město v pohybu je minulostí. Zatím co pátek byl věnován mladší generaci, poslední den slavnosti v sobotu se Mírové náměstí zaplnilo převážně střední generací.

Páteční sportování bylo ve znamení fotbalového turnaje a závodu ve šplhu.  Odpolední kulturu na náměstí začala skupina Stopangin, kterou následoval ReGen, polský HAK Band a The Kredenc. Legendární Bluesberry přijely se zpožděním, ale jejich fanoušci se přeci jenom dočkali. Limetal, který založili před třemi lety čtyři bývalí členové legendárního Citronu, se stal hvězdou večera.

Sobotní program začal v rytmech afrických bubnů skupiny GRI – GRI, aby je vystřídala stálice těchto slavností, skupina Pony Expres. Country hudba se stala takovým předskokanem československého společného vystoupení skupin Lojzo a Šlapeto. Po té náměstí rozezněly písně legendární skupiny Smokie v podání jejich českého revivalu. Hvězdou večera byli mladí Irové. V irském rytmu náměstí dotancovalo do závěru. Doslova tečkou za 19. ročníkem Města v pohybu se stal ohňostroj.