ČESKÁ TŘEBOVÁ – V Hliníkách v České Třebové se opět sešli desítky účastnic karetního turnaje v prší. Místní Spolková chata byla svědkyní mnoha desítek napínavých her, v kterých šlo ale především o zábavu.

Turnaj má již dlouholetou tradici. “Dneska je tady 7. ročník karetní hry prší, kde se tady sejdou ženský a utkají se v této hře. Je to taková sranda hra, je to spíš o legraci a o zábavě,” řekla spolupořadatelka Monika Jirásková.

Ve Spolkové chatě v Hlinkách tak bylo rušno. “Dneska nás je o trošičku míň, než třeba loni, je nás 28, ale i tak, jak vidíte, je tady těch ženských dost a stačí to proto, aby byla legrace a zábava,” sdělila spolupořadatelka Monika Jirásková.

Dámy, které na jeden den propadly karbanu čekala řada her. “Hraje se tady vlastně vždycky 20 her u jednoho stolečku, potom je přestávečka a pak se zase vystřídají hráčky mezi sebou, takže sedí každá u jiného stolku a hraje s jinými hráčkami,” řekla spolupořadatelka Monika Jirásková.

Bronzovou příčku obsadila Naďa Štěpánová, která nasbírala 37 bodů. Stříbro patří Petře Calábkové se 40 výhrami a o dvě výhry více si připsala Lenka Janebová a celý turnaj tak vyhrála.