ČESKÁ TŘEBOVÁ – Jak slíbili, tak udělali. Řeč je o pětici septimánů z českotřebovského gymnázia, kteří po loňském úspěchu v celostátním kole v PIšQworkách roli favorita obhájili. Zajímali jsme se, jak náročné to bylo tentokrát. Čekali na nás v tričku favoritů v jedné z gymnaziálních učeben. Studenti Lukáš Tomeš, Radek Štarman, Zdeněk Wetter, Ondřej Hudec a Kristýna Tomášová spolu závodně hrají piškvorky již tři roky.

Letos to bylo pod odvážným názvem Rudá hrozba. Stejně jako loni vyhráli všechno, od školního kola až po krajské. Rozhodnuti obhájit loňský titul odjeli i do kola republikového. I když zpočátku jejich šance na prvenství nebyla zcela přesvědčivá, nakonec vítězný pohár přivezli, a to jako v pořadí osmý v této neobvyklé soutěžní disciplíně. Samotné finále, pořádané pod záštitou Masarykovy univerzity, se konalo 30. listopadu v Brně. Rudá hrozba se díky dobře zvolené strategii držela.

Ustála nelehké semifinále a ve finále, kde boj o vítězství za nerozhodného stavu museli rozhodnout až kapitáni, porazila brněnský Integrál. Podle členů týmu za úspěchem stály pevné nervy a dobrá strategie. V příštím roce budou tito piškvorkáři maturovat. Vzdát soutěž ale nechtějí. Pohání je šance na hattrick. Chtěli by se o něj pokusit i na úrovni celorepublikového kola.