LANŠKROUN – Plná rekordů byla v pořadí třetí Knoflíkiáda, která se uskutečnila v areálu Nového zámku u Lanškrouna. Představila nejen rozměrově největší knoflík v ČR, ale také dva z příjemců, kterým jsou výsledky zdejších charitativních akcí určeny. Když kastelánka Krasava Šerkopová přišla v roce 2010 s nápadem vytvořit knoflíkový rekord, sešlo se přes 25 tisíc knoflíků.

O tři roky později, a přes uznaný světový rekord, už je těchto knoflíků přes půl milionu a mezi nimi i oficiálně uznaný český Maxi knoflík. Zároveň bude do České Knihy rekordů zapsán také nejmenší a největší knoflík a dále rekord o počtu knoflíků na jednom místě, kterých se napočítalo 573 697 kusů. Také se křtilo, a to dřevěný vláček pro nemocného Kubíčka. Kastelánka pro něj už na předchozí Knoflíkiádě vyhlásila veřejnou sbírku a po celý rok prodejem suvenýrů získávala finanční podporu. Dříve na vozík upoutaný kluk si tak mohl sám dojít vláček stejnojmenným nápojem pokřtít.

Slavnosti byl přítomný také zcela ochrnutý Tomáš Rybička, který obrázky tvoří hlavou. Kastelánka jeho talent objevila a přetiskem obrázků na pohlednice poslala do světa. Dnes má na Zámečku samostatnou výstavu, koutek v muzeu rekordů v Pelhřimově a řadu samostatných výstav i mimo region. Poděkovat přijel v novém vozíku, který se z poskytnutých darů podařilo pořídit. Jaký další knoflíkový rekord Zámeček ještě čeká, se zatím neví. Kastelánka nechává téma otevřené pro nápady diváků. Vysněného cíle – shromáždit na Zámečku jeden milion knoflíků, by ale chtěla dosáhnout.