ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V oblastním kole v piškvorkách se mohli utkat studenti základních a středních škol Orlickoústecka. Nominovalo se 17 nejlepších týmů ze školních turnajů soutěže. Ty se ve velkém organizují už od roku 2008. Útočiště našla soutěž v prostorách DDM Duha v Ústí nad Orlicí, a to už počtvrté. Hrálo se vyřazovacím způsobem o sedm nejlepších týmů. O osmém měla rozhodnout tzv. divoká karta.

Všech 85 hráčů se proto od začátku snažilo o co nejlepší výkon, i když ne všem se povedl. Kromě dalších zástupců z Lanškrouna, Litomyšle nebo Klášterce n. O. nechyběli ani českotřebovští gymnazisté. Ti se soutěže pravidelně účastní v zastoupení tří družstev. Mezi nimi přijel i tým, který zatím nenašel přemožitele a po dva roky soutěž dotáhl až po vítězství v rámci republiky. Letos zvolil název Hattrick.

A kdo zrovna nehrál nebo vypadl, mohl mozek trénovat na připravených logických hrách nebo jen tak odpočívat u fotbálku. Českotřebovský Hattrick nakonec nezklamal a v oblastním turnaji opět zvítězil. Do krajského kola ho doprovodí “služebně mladší“ tým Radom, který skončil třetí. Vítěznou trojku doplní tým „Ti druzí“ z lanškrounského gymnázia. V Pardubicích se utkají 18. listopadu.