BERLIN-NEUKÖLLN, ÚSTÍ NAD ORLICÍ, ČESKÁ TŘEBOVÁ – Po vítězství na letošním „Černovírském rolování“ se mužstvo pod názvem „Cácorky“ vydalo reprezentovat na obdobnou soutěž do Německa. Vrcholem čtyřdenního pobytu byl závod, který se uskutečnil na náměstí Richardplatz v Rixdorfu v Berlíně-Neuköllnu.

Sportovní část 6. ročníku soutěže v rolování slámy se skládala ze dvou kol. Soutěž měla také vědomostní část týkající se historie Rixdorfu, která rozhodla o celkovém vítězi. Cácorkám se podařilo nalézt správnou odpověď a zvítězit. Svým výkonem tak čtveřice mužů, kterou do Německa doprovodili fanoušci, navázala na několikaletou českou vítěznou stopu, což příjemně překvapilo i zástupce města Ústí nad Orlicí.

Radost z dosaženého triumfu byla velká. Členové družstva i fanklubu si však z Berlína dovezli i mimosoutěžní zážitky. Úspěchu dosáhlo mužstvo oděné v ženských nedbalkách díky sportovnímu duchu, ale také zásluhou tréninku. Členové týmu by touto cestou rádi poděkovali panu Pirklovi, který jim zapůjčil tréninkový balík slámy.