ÚSTÍ NAD ORLICÍ  – Již pošesté se v Ústí nad Orlicí konala akce 24 hodin na nohách. V Hylvátech tak opět chodili desítky nadšenců, kteří se snažili urazit co možná nejvíce kilometrů.

Dospělí účastníci závodu chodili po 4 kilometry dlouhém okruhu. “Trasa je stejná, jak byla minulý rok, myslím, že tato trasa je taková velice příjemná. Jde se stabilně podél vody Třebovky, pak okolo rybářství, potom podél dráhy k Andělovu o potom zpátky po ulici Třebovské sem do hostince,”  řekl pořadatel Dalibor Adam.

Letošní ročník doznal oproti tomu loňskému pouze drobných změn. “Zajímavostí tohoto závodu je to, že nejsou tříčlenné družstva tentokrát máme pouze jednotlivce, dvojice a na trati je 16 jednotlivců, 5 dvojic a 7 borců do 15 let,” sdělil pořadatel Dalibor Adam. Děti měli oproti minulým letům kratší trať, která tentokrát měřila 2500 metrů.

Mezi dětmi byla nejlepší Tereza Jirásková. Zvládla ujít 92,5 kilometru. V kategorii jednotlivců zvítězil Josef Mlynář, který měl za 24 hodin v nohách 116 kilometrů o pouhé 4 méně Lenka Hajná. Mezi dvojicemi byli nejlepší Květa Brožková s Josefem Ludvíčkem se 172 kilometry a nejmladší pětiletá účastnice Eliška Lehká jich zvládla rovných 30.