SOPOTNICE – Už druhý ročník adrenalinové podívané má za sebou obec Sopotnice na Orlickoústecku. Opět se tam v terénu představovaly traktory domácí výroby v konkurenci půdních fréz. Pořadatelé, místní lyžařský oddíl a vedení obce, jich v reálu nedaleko školy nabídli hned 25. Než se technika s přírodou pustila do křížku, dostali návštěvníci možnost si všechny stroje důkladně prohlédnout.

Někteří z nostalgie, jiní pro konkurenci anebo jako inspiraci pro příští účast. Na startovní čáru nastoupily traktory krátce před 11. hodinou. Letos pro ně organizátoři připravili náročnější terén a doplňkové disciplíny. Nerovný terén i záludnosti v podobě prudkých výjezdů a sjezdů připravila stovkám diváků atraktivní podívanou. Pro závodníky pak byla trať nejen prověrkou jejich řidičských zkušeností, ale také zkouškou znalostí svého stroje a jeho reakcí.

Kromě několika kol vlastního závodu, jež v souhrnu rozhodly o pohárovém umístění, připravili pořadatelé také soutěž pro diváky – o titul Nejhezčí stroj. Ten nakonec získal traktor Vladimíra Kuchaře z Kozlovic, který si také odvezl jednu z pohárových cen.