ČESKÁ TŘEBOVÁ – Příznivci tetování, piercingu a jiných bodyartových disciplín se sešli v Národním domě. Jedinečná událost s velmi bohatým programem se celkově konala již potřetí. Doby, kdy tetování bylo znakem trestanců, námořníků a vězňů v koncentračních táborech, jsou již minulostí. Návštěvníci akce se mohli přesvědčit, že v současnosti je formou postmoderního umění a módním trendem.

Přehlídku děl tatérů z České a Slovenské republiky bylo možné zhlédnout v rámci velmi neobyčejné akce, jejímž hlavním bodem byla soutěž mezi jednotlivými tetovacími studii. Po jejím ukončení zhodnotila dovednosti přihlášených studií odborná porota. Soupeřilo se a oceňovalo v kategoriích black and white, colour, old school, new school, freehand, horror a asia. Největší prostor byl sice v programu vyhrazen barvám, jehlám a následným výtvorům, kterými si odvážlivci nechali zkrášlit svá těla, avšak náplň celého dne byla vskutku bohatá. Koho omrzelo dění uvnitř, mohl svou pozornost věnovat venkovním atrakcím.

Velkou diváckou odezvu mělo vystoupení Strong teamu, v jehož sestavě by své následovníky našel i legendární Gustav Frištenský. Další zážitky nabídla bike show plná skoků a triků. Na adrenalinovou cyklistiku navázalo vystoupení skupiny tanečnic, které rozhoupaly pódium v rytmu pouličního tance. Street dance vystřídali pánové na silných strojích. Ani to však nebylo zdaleka vše. Zájemci se totiž nemuseli pouze dívat, ale mohli se vyřádit na paintballové střelnici. Nabídka lákadel však ještě stále nebyla vyčerpána. Hudební složku zajistily revivalové skupiny a smyčcové trio String ladies. Večerní program akce nabídl Hell show, tedy věšení za háky za kůži. Exhibicí vhodnou pouze pro otrlejší povahy však akce rozhodně nekončila. Letošní program byl totiž opravdu velmi nabitý a nejinak tomu bude i v dalším ročníku. Ten se bude konat za rok na stejném místě.