ČESKÁ TŘEBOVÁ, ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Samotné město Česká Třebová vstoupilo do prázdnin s úplnou uzavírkou ulice Slovanská. Tam od dubna probíhá kompletní rekonstrukce komunikace a chodníků. Zatímco v prvních červencových dnech tu měli napilno plynaři s rekonstrukcí vedení a domovních přípojek, od 17. července obsadí ulici energetici, na které naváže rekonstrukce veřejného osvětlení.

Ta bude později pokračovat v ulici Vinohradská a v části Pražského ulice. Pracovat se začne také na Lhotce. Jako obdoba již hotového přechodu na I/14 vznikne na vstupu do sídliště nasvětlený bezbariérový přechod. Termín dokončení je konec prázdnin. Naopak omezeni v jízdě budou motoristé na průjezdu městem ve směru na Ústí nad Orlicí. Tam probíhá generální oprava mostu přes řeku Třebovku, který se od dubna objíždí po provizoriu a doprava je řízena semafory. Zprovoznění jednoho pruhu se očekává koncem prázdnin. Po výjezdu z města bude motoristy čekat další past v podobě úplné uzavírky.

Potrápí hlavně řidiče, mířící do Dlouhé Třebové. Komunikace je po výstavbě kanalizace zcela rozkopaná a na přelomu září a říjnu se bude opravovat. Průjezd obcí ze strany od I/14 možný nebude. Také Ústí nad Orlicí se potýká s kanalizací. Konkrétně ulice Masarykova je a bude rozkopaná až do srpnové pouti. Kromě kanalizace komplikuje dopravu po Ústí také oprava železničního koridoru. Ta až do konce roku úplně uzavřela podjezd u Mendriku a dále železniční přejezdy do Kerhartic. Tam se nyní smí pouze objížďkou přes Libchavy nebo na povolení. Opravovat se bude také cesta na Žampach a do Brandýsa. Dále bude do 21. 7. řidiče omezovat úplná uzavírka silničního tunelu Hřebeč, do 19. a 22. 7.dvě uzavírky v Letohradu-Kunčicích, do 22. 7. uzavírka v Horní Čermné a do 31.10. oprava mostu v Jablonném nad Orlicí.