ČESKÁ TŘEBOVÁ – Patnáct ročníků už má za sebou českotřebovský Týden sportu. Nad šestnáctým však visí otazník. I když konání podporují lidé peticí, zveřejněné na internetu a také kolující po městě v papírové podobě, kvůli loňským problémům s hlukem pořadatel zatím rozhodné slovo neřekl. Petici inicioval Martin Korčák.

Podpisem ji do této doby stvrdilo přes 500 lidí v papírové podobě a přes 400 podpisů má petice na internetu. Petice se staví za konání Týdne sportu v podobě, kterou mu v posledních letech vtiskl pořadatelský tým pod vedením Luboše Vašiny. Kromě sportu obsahuje i celotýdenní kulturní program před radnicí, ke kterému byla loni kvůli nadměrnému hluku přizvaná i hygiena. Co naměřila, „ocenila“ pětimístnou pokutou pro pořadatele akce. Podle autora petice se Týden sportu s  hlukem potýkal už za dob starosty Jiřího Páska. Město jako spolupořadatel s akcí počítá.

V rozpočtu má pravidelnou částku na Týden sportu vyčleněnou a podle starosty není důvod, proč ho nekonat. Jiného názoru je pořadatel Lubomír Vašina. Konání posuzuje z pohledu zájmu škol o sportování i hrozby další pokuty za hluk při večerních koncertech. I když se Lubomír Vašina vyjádřil, že „týden sportu se konat bude“, bližší informace ke kulturní části zatím podat nechtěl. Výsledek bude záležet na smlouvách s městem, které jsou připraveny k podpisu. Pokud se strany nedohodnou, dozná zřejmě 16. ročník Týdne sportu ve své organizaci podstatných změn.