ČESKÁ TŘEBOVÁ – Tunely jsou dva a vede přes ně hlavní přístupová cesta do nově vznikající průmyslové zóny Borek. Po zahájení činnosti prvního investora se zde podstatně zvýšil provoz. K dlouhodobě neutěšenému stavu vozovky přibyl další problém kvůli kamionům, které blokují plynulý přístup do této lokality.

Tím, že investoři začali v zóně působit, přestal podle starosty stačit dosavadní způsob regulace Semanínského potoka, který odvádí z lokality povrchové vody a je sveden pod silnici v tunelu. Město chce situaci řešit celkovou rekonstrukcí, která by měla zároveň vyřešit i současný dopravní problém. Zajistí to snížení vozovky, čímž bude moci v tunelech probíhat obousměrný provoz, a to i rozměrnějších vozidel.

Zároveň by v tunelech mělo zůstat dostatek místa pro chodce nebo cyklisty. Nový povrch silnice by pak měl být podle starosty logickým vyústěním celé opravy. V souvislosti s novými investory se v zóně očekává i mnohem větší nárůst osobní dopravy. V záměru města je proto také snaha zajistit z centra pravidelnou linku pro všechny jejich budoucí zaměstnance.