ČESKÁ TŘEBOVÁ – Rozdáváním bonbónů z rukou Tří králů skončilo v sobotu koledování v České Třebové. Předcházelo tomu zhruba hodinové zpívání v kostele v provedení pěveckých sborů Bendl a českotřebovského gymnázia. Jednalo se o Tříkrálový koncert, který hostil kostel sv. Jakuba. Program, složený ze zpěvu duchovních písní a koled, ho lidmi zcela zaplnil.

Pro dárce byl poslední příležitostí, jak ještě přispět do tříkrálové kasičky. Jako první se posluchačům představil ve sboru i sólově pěvecký sbor Bendl pod vedením sbormistrů Josefa Menšíka a Pavly Skopalové. Přednesl výběr z repertoáru, včetně vánočních koled a novinky z pera dirigenta přátelského sboru z Agrate Brianza. Ve vánočním tónu na Bendla navázal pěvecký sbor gymnázia. Pod vedením Kamily Pavlíkové a za moderace členů sboru, se představil v doprovodu klarinetu a klavíru.

Oba sbory pak na závěr společně zazpívali. Koncert ukončili Tři králové se sladkostmi, rozdávanými při společném zpěvu jedné z koled této sbírky. Byly poděkováním účastníkům koncertu i dárcům, kteří přispěli do letošní Tříkrálové sbírky. Sobotním koncertem koledování ve městě skončilo. V neděli se začaly otevírat pokladničky a sčítá se letošní výtěžek. Výsledek by měl být znám během následujících 14 dní.