ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Dlouho očekávaná stavba, spojená s modernizací orlickoústeckého nádraží, byla konečně zahájena. V první etapě přinese nový silniční přivaděč a přemostění řeky. Silnice na Vysoké Mýto se kvůli tomu pro dopravu na devět měsíců uzavře. Do současného stavu se doprava vrátí až s rokem 2014.

ČD jako vlastník budov a SŽDC jako investor pokračující modernizace železnice, v tomto případě spojené s přestavbou železniční stanice, na tuto chvíli čekali sedm let. Dokonce kvůli průtahům s historickou nádražní budovou museli přepracovat už jednou schválený projekt. Jako první pocítí omezení obyvatelé Kerhartic a lidé na výjezdu z města ve směru na Choceň. Počínaje podjezdem pod železnicí nedaleko železniční stanice tam stavba silnici na 9 měsíců uzavře. Město bude situaci řešit objížďkami.

Pro osobní a nákladní dopravu bude vedena přes České Libchavy, pro pěší zůstane Mendrik průchodný ze Štefánikovy ulice nebo z ulice Lázeňská a dále po cyklostezce přes areál městské společnosti, který bude pro tento účel mimořádně zpřístupněn. Změn doznají také autobusové trasy. Z místní části Kerhartice a Hrádku budou nově vedeny přes železniční přejezd z ulice Sokolská do ulice Nádražní a ty, které zajížděly na vlakové nádraží, budou začínat nebo končit „U Václava“. Z důvodu bourání stávajících mostních opěr silničního podjezdu na Mendriku bude ve dnech 15.3. – 18.3. a 22.3 – 27.3. přístup pod železničním mostem i pro pěší uzavřen.