ČESKÁ TŘEBOVÁ – Bývalé A-centrum, dnes Týdenní stacionář v České Třebové, má za sebou půl roku činnosti pod novým zřizovatelem. Jako složka Sociálních služeb města začal fungovat od 1. července letošního roku, a to pod přímou správou českotřebovského Domova pro seniory. Město převod připravilo tak, aby se vše stihlo v rámci pravidelné prázdninové přestávky, která trvala do 15. července.

Že zařízení změnilo provozovatele, poznali klienti pouze podle nové vedoucí. V dosavadních aktivitách se pro ně nic podstatného nezměnilo a také režim dne zůstal v zavedeném rytmu. V samotném interiéru doznal Stacionář pouze několika drobných prostorových změn. V přízemí bylo přeorganizováno místo pro společně trávený čas, v patře se změnilo místo pro pokračování pohybových aktivit a relaxaci.

Navázalo se také na spolupráci s veřejností, například společným vánočním tvořením, u kterého jsme současné uživatele a jejich hosty s kamerou zastihli. Na programu byla příprava cukroví, zdobení perníčků a výroba papírových ozdob. Postupným doplňováním vybavení by chtěly Sociální služby klientům prostředí Stacionáře ještě více přiblížit podmínkám jejich domova.