ČESKÁ TŘEBOVÁ, PŘÍVRAT –  Až do čtvrtka minulého týdne se ve Ski areálu Peklák v České Třebové zasněžovalo jen uměle. V pátek připadla nadílka přírodní. Přesto to podle vlekařů na zahájení lyžování nestačí. Všechna 4 sněhová děla a 6 tyčí jsou proto v pohotovosti a napadaný podklad neustále uměle zvyšují.

Až bude hotovo, přijde na řadu sjezdovka Zahrádky v areálu lyžařské školy. Ta bude letos vyučovat s atestem Asociace profesionálních učitelů lyžování. Zahajovat by se mělo na Pekláku 12.- 14. prosince. Kromě ski služeb a požitku z jízdy za téměř nezměněné vstupné, nabídne areál návštěvníkům také zázemí venkovního bufetu v nové variantě.

Podobná situace je v Přívratu. Tam je v pohotovosti 6 tyčových a jedno vrtulové dělo. Rozbíhají se s teplotou -4 st. a naplno musejí jet zhruba jeden týden. Teprve pak má sjezdovka dostatečný základ k lyžování. Se zahájením lyžování se předpokládá na vánoční prázdniny. Ceny budou stejné, v některých případech levnější. Novinkou je nový odbavovací systém, aby mohli lyžaři používat bezdotykové čipové karty.