ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Schodek 17,5 milionů korun bude mít letos rozpočet, se kterým bude v roce 2013 hospodařit město Ústí nad Orlicí. Zastupitelé v pondělí 11. února také odsouhlasili seznam investičních akcí. I když se konečné znění rozpočtu rodilo podle starosty Petra Hájka v radě města hodně těžce, přes zastupitele nakonec rozpočet prošel poměrně hladce.

V navrženém znění pro něj nakonec zvedlo ruku všech 22 přítomných zastupitelů. Stejný schvalovací průběh měl i druhý zásadní dokument, tedy plán investic roku 2013. I tady si opozice dotazy pouze upřesňovala předkládané informace. Letos bude seznam obsahovat přes 33 položek v celkovém nákladu 44 milionů korun. Z pohledu finanční náročnosti jim vévodí zateplení ZŠ Třebovská s podílem města ve výši 6 milionů a MŠ Heranova ve výši 3 milionů korun.

Zastupitelé také projednali výměnu na postu člena rady města. Za odstupujícího Jana Kopáče na funkci s platností od 12. února veřejnou volbou určili zastupitele Martina Mejdra. Jako dočasný jednatel městské společnosti skončí na této funkci k 12. březnu. Znovu se zastupitelé sejdou koncem dubna, a to především proto, aby rozhodli o přerozdělení dotací do sportu, kultury a sociální oblasti.