ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ještě do konce letošního roku by mohl stavebně ožít zbytek průmyslové zóny Borek v České Třebové. Jedná se o celých 20 ha plochy, které jsou pro budoucí rozvoj podnikání v územním plánu města vymezeny.

Zájemci jsou investoři, kteří podnikají v lehké výrobě. Do Borku by chtěli dovést část své výroby a logistiku. S městem jednají o podmínkách prodeje pozemků. O zbytek průmyslové zóny by se beze zbytku podělili. Město chce jednání vést tak, aby do konce roku mohly být uzavřeny smlouvy o budoucích kupních smlouvách a ti nejrychlejší mohli začít v příštím roce stavět.

Do dvou až tří let se pak očekává až 500 nových pracovních míst. V současné době jsou jednání v rovině vymezování požadovaných pozemků, podmínek budování infrastruktury zájemcem i variant řešení přístupových komunikací. Pozemky má radnice také pro další případné zájemce o investování ve městě. Volné kapacity jsou podle starosty Zedníka připraveny v zadní části Borku a další by mohly být k dispozici po změně územního plánu města.