ORLICKOÚSTECKO – Prezident do regionu míří na pozvání pardubického hejtmana Martina Netolického. Po Zlínském kraji jsme druhým regionem, který Miloš Zeman v rámci cest po krajích republiky navštíví. Samotná návštěva se uskuteční ve dnech 11. – 13. září a bude mít bohatý program.

Ten pana prezidenta do České Třebové dovede až pozdě večer prvního dne, který v Pardubicích zakončí večeře s rozhodujícími podnikateli regionu. Jako místo pobytu vybrala kancelář prezidentovi hotel na Starém náměstí. K dispozici tam bude mít dvě horní patra. Žádné speciální požadavky na ubytování hlavy státu a jeho doprovodu majitel hotelu nedostal. V České Třebové absolvuje prezident návštěvu radnice, setkání s obyvateli města i jednání s mezinárodním výrobcem lokomotiv. Hotel omezení provozu nechystá, řidiče omezí pouze krátkodobý zákaz parkování ve střední části Starého náměstí a ve čtvrtek dopoledne neprojedou kolem vchodu do radnice.

Podobný průběh by měla mít návštěva i v Ústí nad Orlicí, kam Miloš Zeman zamíří po jednání s výrobcem autobusů v Libchavách. Prezidenta uvítají na radnici, setká se s obyvateli a zaměstnanci Orlickoústecké nemocnice a bude tam o zdravotnictví jednat s odborníky i krajskými řediteli. Poslední den svého pobytu stráví prezident v Moravské Třebové, a to návštěvou radnice, setkáním s občany a prohlídkou střední vojenské školy.

[serialposts]