ČESKÁ TŘEBOVÁ, ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Ve znamení výletů a výtvarného tvoření budou letošní podzimní prázdniny, které školní děti čekají v úterý a středu 29. a 30 října. Nabízejí je nejen domy dětí a mládeže, ale například také mateřská centra. Po necelých dvou měsících výuky čeká školní děti 29. a 30. října první školní volno v novém školním roce.

Zajímali jsme se, jak budou prázdniny prožívat. Aby byly prožitky co nejsilnější, o to se pravidelně starají domy dětí a mládeže. Orlickoústecký vsadil na jistotu a opakuje loni úspěšný Halloween se spaním v budově. Druhou možností je celodenní výlet.do Hradce Králové. Zájem na obě akce byl tak velký, že se ani letos nepodařilo všechny zájemce uspokojit. Dům DM v České Třebové zorganizoval podzimních prázdninových výletů hned několik, i se šancí se ještě k výletu pro teenegery přihlásit.

A pro ty, co cestovat nechtějí, má Kamarád nabídku v podobě zaměstnání ve výtvarném ateliéru na téma podzimní dekorace. Vstup bude umožněn ještě v den konání kurzu. S nabídkou prázdninových aktivit tentokrát přicházejí i další organizace. Například českotřebovská Rosa zve na příměstský tábor. Zabavit slibuje děti 1. –  4. tříd základních škol.