ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Přijetí jubilantů, kteří se v letošním roce dožili 80 let, se uskutečnilo ve čtvrtek 19. září v obřadní síni orlickoústecké radnice. Z 84 pozvaných jich 41 využilo příležitosti pobesedovat s vedením města. Jubilanti vyslechli gratulace s poděkováním za práci pro město, převzali knižní dárek a ženám byla předána květina.

K slavnostní chvilce patřil také zápis do pamětní knihy. Jubilanty přišly pozdravit děti z MŠ Heranova. Dědečkům a babičkám předvedly pásmo písní a básniček a obdarovaly je usměvavými sluníčky. Starší děti ze ZUŠ pak zahrály v kombinaci housle a flétna a jubilantům zazpívaly pro radost. Pak se jubilanti přesunuli do zasedací místnosti zastupitelstva k neformálnímu rozhovoru se starostou a místostarostou města.

Každoroční setkávání osmdesátníků má na orlickoústecké radnici dlouhodobou tradici. Vedení města umožňuje osobně se potkat s jubilanty a načerpat od nich cenné životní zkušenosti. Stejně jako s osmdesátníky se setkává orlickoústecká radnice také s jubilanty – devadesátníky. Toto setkání se ale odehrává po čtvrtletích a v komornějším duchu.