LETOHRAD – Na Václavském náměstí nebylo k hnutí. Přivítat trojnásobného medailistu ze zimních olympijských her v Soči, biatlonistu Ondřeje Moravce, totiž přišly přivítat zástupy lidí. Fanoušci se vydali poděkovat muži, jehož výkony během zimních olympijských her sledovali a který se svým úspěchem zařadil mezi legendy českého sportu.

Proslavil nejen Českou republiku, ale i své město a stal se vzorem pro mladé sportovce. Příznivcům pochopitelně ukázal cenné kovy. V jejich zisk doufali před Soči mnozí v čele s manželkou Veronikou. Naděje se naplnily. Během cesty za dosavadním vrcholem kariéry musel Ondřej Moravec překonat chorobu, která jej na nějakou dobu dokonce odloučila od sportování, soupeře a také netrpělivost při střelbě – svou dřívější slabinu.

Ve městě s jelenem ve znaku Ondra vyrostl. „Letohraďákem“ chce zůstat i nadále. O tom svědčí jak nápis na tričku, tak jeho záměr postavit si v Letohradu dům, který poukazem na stavební povolení a finančním darem podpořilo i vedení města. Doma se však olympionik dlouho nezdrží, čeká jej závěrečná část sezóny. V ní se bude moci spolehnout na podporu fanoušků, s nimiž se rozloučil autogramiádou.