ČESKÁ TŘEBOVÁ – Po dlouhých letech se změní vysílací schéma OIK TV. Od 7. ledna budete moci zhlédnout zpravodajskou relaci ZPRÁVY REGIONU ve smyčce každé tři hodiny, zároveň dojde k rozdělení vysílání na zpravodajskou, publicistickou a archivní hodinu.

Změny si vyžádal nastupující trend lokálních televizí k organizaci vysílacího času obecně i konkrétní snaha OIK TV být k divákům stále blíž. Počínaje půlnocí bude zahajovat vždy v celou hodinu, tedy ve 3, v 6, v 9 a ve 12 hodin a dále v 15, 18, 21 a ve 24 hodin. Premiéry zůstanou zachovány na úterý a pátek, a podle toho, kterého se budou týkat bloku, budou ke zhlédnutí od 16 do 18 hodin. Osmnáctá zůstává pro premiérové zpravodajství.

Nově se bude nabízet také denní reklama a reklamní bloky v přesně stanovený čas. Například aktuální nabídka kina bude divákům předkládána 1x za tři hodiny. A novinky se chystají i v publicistické rovině. První z nich, s MUDr. Leošem Středou na téma hubnutí, startuje už během měsíce ledna. Společně se také vrátíme do historie. Ve vysílání tomu bude od ledna pravidelně věnován hodinový blok. Oživíme nejen to, co se v regionu dělo, ale na scénu se tak znovu dostane móda, atmosféra i problémy, které města v tu dobu řešila. V nastaveném režimu změn bude OIK TV pokračovat i v průběhu roku 2013.