ČESKÁ TŘEBOVÁ – Projekt revitalizace zeleně ve městě byl skloňován již několikrát. Zpracována byla projektová dokumentace, proběhlo výběrové řízení na realizátora projektu a v současné době se čeká na doladění administrativních úkonů. Projekt nazvaný „Revitalizace, obnova městské zeleně a rozvoj ploch sídelní zeleně“ čeká na schválení přístupové smlouvy ze Státního fondu životního prostředí.

Pokud bude smlouva podepsána do konce ledna, v únoru budou zahájeny práce na první etapě akce. Tou je obnova Aleje Maxe Švabinského. V rámci druhé fáze by měl v Benátkách v prostoru před hokejbalovým hřištěm a svahu nad řekou Třebovkou vyrůst nový park, v němž budou umístěny zábavní prvky a také prvek vodní.

V plánu je také vybudování spojovacího mostu se sportovišti Na Skále. V závěrečné třetí etapě se obnovy dočká zeleň v dalších parcích a v blízkosti škol a mateřských škol. Finanční náklady na celou akci se přibližně vyšplhají na částku 8 miliónů korun. Město z této částky uhradí 1 milión korun, zbytek bude financován z evropských fondů. Dokončení celého projektu je plánováno na rok 2015.