ČESKÁ TŘEBOVÁ – Rekonstrukci další části Nádražní ulice chystá vedení českotřebovské radnice. Změnit by se měl úsek od budovy policie po Staré náměstí. Radnice má už delší dobu hotový projekt. Loni realizaci zkomplikovalo řešení soukromých ploch.

Z plánu investic roku 2012 proto byla akce přesunutá na letošní rok, který měl již hotový projekt doplnit o představu majitelů k využití některých ploch. Tou představou bylo navrhované využití jedné z parkovacích ploch v blízkosti Starého náměstí, což se podařilo vyjednat. Podle Karla Švercla tím skončila přípravná část záměru. Původní projekt nyní čeká přepracování a dále výběrové řízení na zhotovitele. Vlastní realizaci by starosta Zedník chtěl uskutečnit ještě v tomto roce.

Samotná ulice dostane při rekonstrukci zrcadlově stejnou podobu jako nedávno opravená část v okolí Kulturního centra. Součástí budou parkovací zálivy, zeleň a nově i předzahrádka. A ještě jednu specialitu radnice v rámci rekonstrukce chystá. Měla by jí být náhrada kontejnerů na odpad nádobami v zemi. Pokud se požadavek podaří stavebně vyřešit, vzniklo by v centru města první z několika plánovaných podzemních odpadních míst. Finanční odhad rekonstrukce je 4,5 milionů korun. Starosta věří, že se výběrovým řízením podaří předpokládané náklady ještě dále snížit.