ÚSTÍ NAD ORLICÍ – „Pomozte zvýšit komfort pacientů při hospitalizaci na interním oddělení“ – tak se Orlickoústecká nemocnice obrací na všechny, kdo mohou a chtějí pomoci své nemocnici zlepšovat současnou úroveň základního vybavení. Pod projektem Nejen léky léčí se vybírá na speciální lůžka s příslušenstvím včetně zástěn a nábytku na oddělení interny.

Záměr byl vyhlášen letos v květnu a v listopadu rada fondu ohlásila první milion. To umožnilo vytvořit na oddělení vzorový pokoj. Celkem by jich tak mělo být vybaveno 13. Podle léčebného náměstka Josefa Hájka, jenž je zároveň jedním ze tří členů Správní rady Nadačního fondu S námi je tu lépe!, slyší na výzvu nejen státní správa, ale také jednotliví dárci. V souhrnu už poskytli přes 1 milion korun. Česká Třebová a Ústí nad Orlicí přispěli po 200 tisících Kč, Letohrad 50 tisíci a Lanškroun bude o konkrétní výši teprve rozhodovat.

Podporu nadačnímu fondu vyjádřily také Oucmanice, které se samy zapojily 20 Kč na obyvatele a k ostatním obcím vydaly výzvu na stejnou částku. Celkem Interna potřebuje na realizaci celého záměru 1,5 milionu korun. Projekt Nejen léky léčí tedy pokračuje dál, nově s odkazem na připojení se k výzvě oucmanického zastupitelstva.