ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na předčasné užívání se připravují již dokončené objekty v rámci rekonstrukce čistírny odpadních vod v Ústí nad Orlicí. Předávat se měly začít do konce srpna. V pozornosti investora i pro září zůstává stavba nové aktivační nádrže, která vzniká místo tří původních.

Zatímco v květnu na jejím místě ještě zela obrovská díra, ze které nákladní automobily odvážely kubíky zeminy a kamení, dnes tam naopak z venku proudí jedno auto s betonem za druhým, aby jím dělníci mohli vylévat připravené bednění. Celkové rozměry nádrže jsou 30×60 metrů. Stěny mají tloušťku 50 a 30 cm, vysoké jsou přes 5 metrů. Až se podaří objekt zcela uzavřít a vybudovat i vnitřní rozdělení objektu, čeká nádrž vystrojování novou technologií.

Souběžně probíhají rekonstrukční práce na dalších částech objektu a hotové se naopak připravují k předání do předčasného užívání. Do konečné podoby, tedy položení nových asfaltových povrchů, se dostávají také některé kanalizační úseky. Naopak stále se ještě pracuje v různých lokalitách města a nově se začíná v dalších. Například v podobném režimu jako ulice Masarykova by měly podle Martina Kujala v nejbližší době zahájit práce také na ulicích 17. listopadu a Štefánikova a dále ve Wolkerově údolí.

[serialposts]