ZLÍN – Na půdu Zlínského kraje zavítal 4. dubna hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. V Baťově mrakodrapu si promluvil se svými kolegy z jihovýchodu Moravy, navštívil krajskou nemocnici a poté vyrazil do archeoskanzenu v Modré. Delegace z Pardubic zavítala do zlínské Jednadvacítky.

Hlavním hostem byl Martin Netolický, kterého doprovodil statutární náměstek Roman Línek, náměstek Jaromír Dušek a zastupitel Zdeněk Štengl. Při přátelském posezení se setkali s hejtmanem Zlínského kraje Stanislavem Mišákem, jeho náměstkem Lubomírem Nečasem a radním Františkem Čubou. Domácí zástupci představili hostům Baťův mrakodrap, výhled z terasy i jedinečnou pojízdnou kancelář, ve které si předali dary.

Došlo ovšem i na projednání vážných témat, například rychlostní komunikace R55 a zkapacitnění silnice I/49 z Otrokovic do Zlína a postavení krajských nemocnic. Právě nemocnice Tomáše Bati byla další zastávkou hejtmana Pardubického kraje. Pak se Martin Netolický s kolegy vydal na návštěvu Archeoskanzenu a areálu Živá voda v Modré na Uherskohradišťsku.