ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Nadační fond orlickoústecké nemocnice s názvem S námi je tu lépe dostal další výraznou finanční injekci. V rámci zahájení oslav 20 let od vstupu do švýcarského koncernu ji do rukou ředitele Jiřího Řezníčka složil ředitel společnosti Rieter.

Předání šeku se uskutečnilo v prostorách nemocnice a za účasti zástupců Nadačního fondu a interny, jejíž projekt je prvním vybraným k realizaci v rámci tohoto fondu. Firma Rieter jím zahájila rok mimořádných akcí. Předání finančního daru nemocnici je aktivitou měsíce ledna. Předání provázel zájem řady hostí. Nechyběli ani zástupce města a kraje, přičemž hejtman Martin Netolický je zároveň členem Čestného výboru Nadačního fondu nemocnice. V rámci nemocnice se peníze od sponzorů shromažďovaly již jednou, a to na nový laparoskop.

Tentokrát to budou postele se zábranami a bezpečnostní nábytek pro oddělení interny, které nemocnice řeší. Potřebné vybavení má interně zajistit projekt s názvem Nejen léky léčí s hodnotou téměř 2 miliony, jenž řeší 13 pokojů I. patra. Jak by mohly v budoucnu vypadat, ukazuje pokoj vzorový – se 3 novými lůžky i potřebným zázemím. Podle ředitele nemocnice je nyní na kontě Nadačního fondu přes 1,5 milionu korun a projekt ve fázi výběrového řízení pro dodavatele 33 lůžek. V další fázi se nemocnice chystá pro podporu projektu oslovit veřejnost. Ze získaných prostředků pak chce pořídit moderní lůžka pro zbývající část interny.