ČESKÁ TŘEBOVÁ, TŘEBOVICE – Již podvanácté se starostové a zástupci obcí sdružených ve svazku Region Orlicko-Třebovsko, který tvoří 3 města a 21 obcí, vypravili na vyjížďku za poznáním právě po mikroregionu. Jedna ze zastávek cyklojízdy byla umístěna do České Třebové. Tam peloton poprvé zastihl déšť. Po chvíli se skupina vydala na cestu do cíle, která vedla přes sídliště Borek v ulici Semanínská v České Třebové.

V obci Semanín se účastníci cyklistické výpravy zastavili před kostelem svatého Bartoloměje a prohlédli si a otestovali také místní knajpoviště. Přes Zádulku pak vyrazili do místa určení, tedy do obce Třebovice. Po dlouhé cestě se její absolventi nejprve osušili a poté občerstvili. Přivítání se jim dostalo od starosty obce Třebovice Libora Gremilici a také Předsedy svazku obcí Regionu Orlicko-Třebovsko Petra Tomáška.

Následně už nic nebránilo tomu, aby byl naplněn účel akce. K příjemné atmosféře přispěla svou produkcí skupina Kalumet. Místní Klub seniorů si pro návštěvníky připravil prezentaci tance Česká beseda. Taneční vystoupení bylo jedním ze zážitků, které si účastníci akce Den regionu Orlicko-Třebovsko odnesli.