ČESKÁ TŘEBOVÁ – Živo bylo v sobotu v areálu VOŠ a SŠ technické, která v budově na Skalce hostila druhý ročník Českotřebovského tanečního poháru. Jako nepostupovou soutěž ho organizuje Taneční škola Česká Třebová, a to pro zástupce škol celé republiky. Soutěží se v kategoriích streetdance, discodance, moderdance a volný tanec.

Předvést se v nových choreografiích sezóny se přijelo přes 800 účinkujících. A účasti odpovídal i program. Poté, co ho uvedli nejmladší domácí Gangsteři, střídaly se v něm děti podle kategorií v rychlém sledu za sebou. Sál hýřil nápaditými kostýmy a tanečními kreacemi, kde nápady nebraly konce. A diváci k tomu vytvořili bouřlivou soutěžní atmosféru. Výkony tanečníků hodnotila odborná porota, mistři ČR či Evropy ve svém tanečním stylu.

Vybrat nejlepší v tak velké konkurenci nebylo podle nich vůbec jednoduché. Celkem bylo připraveno 60 vystoupení téměř dvou desítek tanečních škol. Kromě domácích českotřebovských dětí, které se představily v počtu asi 200, nechyběli ani tanečníci z Ústí nad Orlicí nebo Pardubic. V celkovém skóre nakonec českotřebovská Taneční škola sklidila 4 zlaté, 2 stříbrné a 2 bronzové pozice, děti z Ústí nad Orlicí skončily ve své kategorii mini druhé.