ČESKÁ TŘEBOVÁ – Z iniciativy radnice i Domu dětí a mládeže v České Třebové vznikne s příštím školním rokem klub pro náctileté. Prostory, kde by mohli teenageři trávit svůj volný čas, se Česká Třebová chystá otevřít po vzoru okolních měst. Vzniknout by měl na Matyášově ulici.

Pracovně dostalo zařízení název Klub mládeže. Aby mohl fungovat, je potřeba současné prostory nejen stavebně upravit, ale také patřičně vybavit. Jak, o tom v rámci přípravy projektu celý uplynulý rok přemýšleli právě zástupci kategorie, která by zařízení mohla využívat. Žádost je nyní ve stádiu posouzení odborného konzultanta a čeká na odeslání.

Pokud uspěje, pomůže DDM s vnitřním vybavením klubu typu notebooků, stolního fotbálku, vzduchového hokeje a dalších atraktivních aktivit. Součástí by měla být i klidová zóna, kde si budou moci děti odpočinout. V opačném případě bude klub vybaven z prostředků DDM pouze pro základní činnost a postupně dovybavován. Klub bude disponovat jednou velkou místností, chodbou, sociálním zázemím a vstupem do zahrady.