ČERNOVÍR – Zatímco ostatní venkovní akce prvního červnového víkendu byly často rušeny, případně je déšť velkou měrou ovlivnil, v Černovíru se na mokrou variantu náležitě připravili. Už šestý ročník Dne pro sousedy sice měl původní místo konání na prostranství venku před místním hostincem, ale déšť donutil organizátory přesunout celý program dovnitř.

Přestože byl prostor stísněný, charakter dětských soutěží dovolil jejich konání pro zúčastněné děti bez jakéhokoli omezení. Zásluhu na plynulém chodu akce mají především sami obyvatelé Černovíru, kteří sebou vždy přinesou domácí dobroty, o které se nejen soutěží, ale jsou především ukázkou dobrých vztahů mezi sousedy. Kromě soutěží je vždy na programu kácení máje, které provádí místní hasiči. Účast byla sice výrazně menší než v loňském roce, ale uvnitř hospody to téměř nebylo poznat, protože dětí dorazilo dostatek.

Navíc asi dvacítka malých hasičů byla tou dobou na cestě ze soutěže v Dolní Lipce, takže po jejich příjezdu už nebylo v sále hostince k hnutí. Do Černovíru tradičně na Den pro sousedy jezdí spřátelení hasiči z Polska a ani letošek nebyl výjimkou. Je nutné vyzdvihnout snahu Černovíru o konání takového druhu akce, zvláště při nepříznivém počasí, které místní neodradilo od setkávání.