ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Roškotovo divadlo v Ústí nad Orlicí hostilo opět po roce výjimečnou událost. Slavnostní večer, při kterém byla předána ocenění za Počin roku, Cena města a Cena starosty města.

První na řadu přišla kategorie nesoucí název Počin roku. Toto ocenění bylo nejprve předáno Alexandru Kozákovi a to za scénografii filmu Já, Olga Hepnarová. Ten byl z velké části natáčen v Ústí nad Orlicí a přispěl k pozitivní propagaci města. Druhé ocenění večera, za divadelní režii koláže Wernischáž si převzala Lenka Janyšová.

Cena města Ústí nad Orlicí byla letos jako prvnímu udělena prof. Františku Musilovi za zásluhy v oblasti historického bádání a pedagogickou činnost.

Následně přišli na pódium osobnosti rovnou tři. Cecilie Pecháčková, Pavel Chasák a František Hordějčuk. Ti sklidili potlesk za významný podíl na chodu a činnosti Cecilské hudební jednoty. Dalším, kdo se zapsal do pamětní knihy, byl režisér Bedřich Jansa oceněný za dlouhodobý osobní přínos v oblasti kultury. Za obnovu dvou rozměrných betlémů v kostele Nanebevzetí Panny Marie a za propagátorství ústeckého betlemářství si poslední Cenu města si odnesl Václav Procházka.

V samotném závěru večera byla předána Cena starosty města. Tu Petr Hájek udělil muzikantovi Slávkovi Janouškovi.

Pomyslnou tečku za celým večer udělalo hudební duo Adele Tribute.