ORLICKOÚSTECKO – Turistická sezóna už byla na mnohých místech slavnostně odstartována a cestovatelé se přichází ptát do informačních center, co mohou kde zažít, vidět nebo navštívit. Víte, o co mají zájem turisti v našem regionu?

Přestože je ve městech v našem regionu řada kulturních zajímavostí, v informačních centrech se ptají po sportovních aktivitách a turisticky zajímavých trasách. Je tomu tak i v České Třebové. “Posílám je směrem na Choceň, protože tam je opravdu pěkná cyklostezka nově zbudovaná, u nás to až tak dokonale provedené není, pak je posílám směrem na opatovské rybníky,” říká Bára Soukupová z českotřebovského turistického informačního centra. Kromě rady zde poskytují nově zaktualizované propagační materiály.

Také v Lanškrouně často doporučují místní turistické trasy a cyklostezky. Novinkou v této sezóně by měl být dětský lanový park u místních rybníků. Tam je také řada dalších lákadel. “Naučná stezka, je tam rozhledna Hláska na Kypuši, je tam minigolf, půjčovna lodí a šlapadel,” doplnila Jana Mažáriová, vedoucí informačního centra Lanškroun.

V Ústí nad Orlicí se lidé stejně tak zajímají především o turistiku. “Se ptají hlavně po cykloturistice, turistice a nabízíme zde také možnost in-line bruslení na našich stezkách,” vyjmenovala Zdena Kroulíková, vedoucí Oddělení cestovního ruchu a propagace v Ústí nad Orlicí. Posílají je na dvě cyklotrasy.“Ústí nad Orlicí – Letohrad, ta je vlastně nejvíc příznivá i pro in-line bruslaře a velice krásná cyklostezka je z Ústí nad Orlicí do Chocně, ta vede vlastně tím krásným kaňonem,” doplnila Zdena Kroulíková.

V infocentrech navíc nabízí tématické sběratelské magnetky, štítky na hole, turistické vizitky, známky či medaile.