ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V areálu dílen Střední školy automobilní v Ústí nad Orlicí se uskutečnil v pořadí již 18. ročník Ústeckého autosalonu a ekomobility. Tentokrát si mohli přijít na své zejména příznivci vozidel s nádechem jihu, ale k vidění byly i další stroje.

Každý ročník této akce věnované automobilům a dopravnímu průmyslu je zaměřen na nějaké téma. “Letos jsme udělali takovej výběr italské produkce, jak motocykly, tak automobily. Jak historické stroje, tak novinky,” řekl zástupce ředitele pro praktickou výuku Karel Beran.

Velká část autosalonu byla zaměřena i na dopravní prostředky poháněné elektřinou. “Velkou součástí je ekomobilita, takže hromada elektromobilů…,” sdělil zástupce ředitele pro praktickou výuku Karel Beran.

Zájemci si mohli prohlédnout také dílny, ve kterých učni se svými mistry prezentovali ukázky z praktické výuky. Zajímavostí letošního ročníku bylo předání pamětních listů absolventům z roku 1966.

V rámci doprovodného programu byla vystavena také technika armádní, policejní či hasičská nebo různé modely. K vidění byla například také Freestyle bikeshow skupiny Zdeňka Nepraše nebo módní přehlídka pracovního oblečení.

Ústecký autosalon se i letos těšil velké divácké přízni a jeho branami prošly tisíce návštěvníků.