LANŠKROUN – Od 4. dubna probíhající rekonstrukce ulice T. G. Masaryka v Lanškrouně zásadně ovlivňovala dopravní situaci ve městě, nyní by se situace měla vrátit do normálu. Od 27. července je nový povrch vozovky opět připraven na nápor řidičů.

Slavnostního přestřižení pásky se ujali hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a starosta Lanškrouna Radim Vetchý spolu s dalšími hosty. “Rekonstrukce ulice T.G. Masaryka byla skutečně žhavým tématem pro město Lanškroun, pro místní samosprávu i pro občany a proto jsem mimořádně potěšený, že se podařilo tuto stavbu zrealizovat,” říká hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.
Průběh rekonstrukce byl kvůli zajištění zásobování rozdělen na dvě etapy. Ta první probíhala od budovy, které se říká Skokanské můstky k Pivovarskému náměstí, odkud v rámci druhé etapy opravy pokračovaly až k okružní křižovatce. “Jsem moc rád, že dnes už budeme moci jezdit po novém povrchu v úseku asi šesti set metrů na ulici T.G. Masaryka,” sdělil OIK TV starosta Lanškrouna Radim Vetchý.

Kromě opraveného povrchu vozovky se ulice dočkala dalších změn. “Došlo k rozšíření o jeden pruh odbočovací, to výrazně pomůže té dopravě na této frekventované ulici, no a pak jsou to především bezpečností prvky. Přechody, kterých zde nebylo mnoho, místa pro přecházení,” říká starosta Lanškrouna Radim Vetchý. Zbývá ještě dokončit chodníky podél silnice, které jsou investicí města.
Na lanškrounsku se nyní chystají další projekty v oblasti oprav komunikací. “To jsou projekty rekonstrukce a kompletní modernizace silnice Lanškroun – Ústí nad Orlicí přes Třebovské stěny a zároveň rekonstrukce chybějícího úseku Nepomuky – Horní Čermná, protože tam k realizaci ještě nedošlo,” sdělil OIK TV hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Dokončení rekonstrukce ulice T. G. Masaryka je dobrou zprávou zejména pro řidiče. Ti se ale od 1. srpna do 15. října musí v Lanškrouně vypořádat s dalšími omezeními kvůli uzavření ulice Kollárova z důvodu kompletní rekonstrukce komunikace.