LANŠKROUN – Obyvatelé a především řidiči se v  Lanškrouně do nedávna potýkali s rekonstrukcí ulice T.G.Masaryka. Podobné stavební práce ale nekončí. Od 1.srpna až do 10 října je uzavřena ulice Kollárova z důvodu kompletní rekonstrukce.

Plány na rekonstrukci této části města se začaly rodit již v roce 2010 a o rok později byla zpracována projektová dokumentace, přičemž opravy byly rozděleny na tři etapy. Ta poslední probíhá od křižovatky s ulicí Česká a končí u bytového domu č.p. 240.

“Proběhne rekonstrukce vč. podkladových vrstev těch komunikací. Chodníky samozřejmě taky. Provedena bude celá skladba, jak podloží, tak vrchní pochůzné vrstvy ze zámkové dlažby. Dále je zde naplánováno veřejné osvětlení, “ sdělil Jaromír Sobek z Odboru investic a majetku.

Konkrétně se jedná o osm nových stožárů veřejného osvětlení. Opravy neprobíhají ale před bytovým domem, kde byl úsek komunikace při projektování před pěti lety v dobrém technickém stavu a nebyl proto zařazen do rekonstrukce.

O zakázku se ve výběrovém řízení ucházelo 5 firem. “Třetí etapa ta byla vysoutěžena, cena je 4 mil. 960 tisíc vč. DPH,” řekl Jaromír Sobek z Odboru investic a majetku.

Probíhá také celková oprava mostu přes Třešňovský potok.