ČESKÁ TŘEBOVÁ – Týden sportu začal tradičními běžeckými závody na Pekláku za doprovodu deštivého počasí. Školáci z prvního stupně absolvovali na podmáčené sjezdovce klasický štafetový běh ve čtyřčlenných družstvech.

Na žáky druhého stupně čekal tzv. běh na Sněžku, kdy každý jednotlivec šestnácti-členného družstva uběhl 100 metrů. Další bod programu byly shyby na hrazdě.

Odpoledne byl  v herně „Na Skále“ připraven turnaj dospělých ve stolním tenisu a na hřišti  „Za vodou“ se hrál Petanque. V podvečerních hodinách si mohli unavení sportovci a další diváci odpočinout při kulturním programu na Starém náměstí. “Ráno jsme měli tedy špatný počasí, měl jsem z toho trošičku obavy, že začínáme deštěm. Naštěstí předpověď je dobrá a máme pěkný počasí, takže lidi se doufám na ten večerní a podvečerní program sejdou, já jsem rád, že jsme udrželi tu tradici Týdne sportu,” říká Jaroslav Zedník, starosta města.

Moderátoři Jan Čenský a Mirek Konvalina se poté ujali vyhlašování nejlepších sportovců. Z Ostravy přijel funkrockový Bandaband, po kterém se představili mladí tanečníci a diváci měli před sebou poslední dva koncerty. Folkovou skupinu z Kolína Ztracený pilot a známou kapelu Fleret.