ÚSTÍ NAD ORLICÍ, ČESKÁ TŘEBOVÁ – V samém závěru minulého roku byla mnohá prostranství dějištěm silvestrovských oslav. Výjimkami nebyly ani Mírové náměstí v Ústí nad Orlicí a Staré náměstí v České Třebové.

Program posledního dne roku 2016 na náměstí v okresním městě začal úderem sedmnácté hodiny vystoupením kapely Prajzský výběr, která zahrála řadu osvědčených hitů světově proslulých kapel. Za poslechu mohli návštěvníci také stále obdivovat vánoční výzdobu.

Zástupci vedení města na pódiu pronesli přípitek a popřáli občanům vše nejlepší do nového roku.

Na Starém náměstí v České Třebové se lidé začali scházet před devatenáctou hodinou a  svůj zrak zvedli k nebi pět hodin před koncem roku a2016.

Během oslav měli dost práce také záchranáři, ti v Hylvátech ošetřovali sedmnáctiletého mladíka, který přišel o dva články prstu. V České Třebové došlo k popálení jeden a půl ročního dítěte od zábavní pyrotechniky a ve třictvrtě na jednu byl v jednom z místních klubů napaden sedmnáctiletý mladík pěstí do obličeje. Mladý muž nadýchal 1,83 promile a byl převezen do nemocnice. Krátce před pátou hodinou ranní byli v České Třebové napadeni tři chodci skupinkou mladíků mluvících zřejmě rusky. Událost policisté nadále šetří.