ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Nová nafukovací tenisová hala na kurtech za dva a čtvrt miliónů již stojí od začátku listopadu minulého roku, ale až nyní, v polovině ledna, byla slavnostně otevřena. Při stavění haly začátkem listopadu začalo mrznout a tak kurty nebyly způsobilé ke hraní skoro týden. Po té se čekalo na zprovoznění plynového topení. “Nakonec se začalo se hrát za snížené ceny, protože se topí až od prosince,” řekl pro OIK TV předseda Tenisového klubu Marcel Hamerník.

Výraznou finanční dotaci poskytlo zdejšímu tenisovému klubu samo město. Byla schválena zastupiteli města na jednání v pondělí 21. září 2015. “Nešli jsme do velkého tenisového projektu, který by stál osm devět miliónů, ale podpořili jsme jejich dvou miliónový projekt částkou cca. 1,5 miliónů. je to dotace, která bude rozložená do třech let,” řekl pro OIK TV místostarosta města Michal Kokula. Zbylá částka do dva a čtvrt miliónů jde na samotná bedra tenisového klubu.

Nutnost postavit tenisovou halu vzešla hlavně po té, co v polovině minulého roku přestala fungovat tenisová hala v nedalekém sportovním centru, která byla hojně využívána dětmi z tenisového klubu na tréninky. V současné době je navštěvuje kolem sedmi desítek dětí.

Za dobu zkušebního provozu bylo v této hale odehráno skoro 620 hodin, z toho skoro 340 hodin pro tréninky dětí. Nejvyšší vytížení je ve všední dny mezi druhou odpolední a půl osmou večer. Nejvytíženějším dnem v týdnu je středa, za kterou následuje pondělí a úterý. Ještě během tohoto měsíce si zde chtějí vyzkoušet pořádat turnaj. Bude-li po všech stránkách bezproblémový, již příští sezónu 2016 / 2017 zde počítají s pořádáním dalších turnajů.