ČESKÁ TŘEBOVÁ – Při průjezdu ulicí Husova, která se v souvislosti s opravou silnice I/14 stala poměrně využívanou komunikací, si nelze nevšimnout, že budovaná tenisová hala již nabývá své finální podoby. Největší porce prací bude probíhat uvnitř stavby.

Areál Tenisového klubu Česká Třebová prochází možná největší proměnou v historii. Vnější konstrukce haly je dokončena. Novostavba byla propojena s původní provozní budovou. “Teď se tedy ten spojovací krk zastřešuje. Přímo v hale vyrostla ocelová konstrukce tribuny, tam probíhají práce vlastně zednické,” sdělil OIK TV prezident tenisového klubu Jaroslav Rybka.

Investiční akce za 26,5 milionu korun tak zatím probíhá bez výraznějších komplikací. “Díky tomu krásnému počasí, které nás provází posledních dva a půl měsíce, tak tato stavba je v náskoku asi tří týdnů,” uvedl starosta města Jaroslav Zedník.

Stavbaři, kteří v interiéru haly pracují na úpravách tribuny a prostoru pod ní, kde se budou nacházet toalety a technické zázemí, však i přes náskok nemají vyhráno. Jednou z překážek na cestě do cílové rovinky bude pokládka povrchu na všech třech budoucích kurtech. “Finální vrstva podlahy, to znamená nalepení gumové podložky v tloušťce čtyřech milimetrů a závěrečné akrylátové vrstvy se opravdu dělají až jako finální práce,” popsal další průběh prezident tenisového klubu Jaroslav Rybka.

Naplánovány jsou i další činnosti. “Připravují se venkovní prostory na úpravu, čili parkování, výsadba, chodník, na druhé straně další rezervní parkoviště,” doplnil starosta města Jaroslav Zedník.

Nové kryté sportoviště má být dokončeno do 31. srpna letošního roku.