ČESKÁ TŘEBOVÁ – S trochou nadsázky je možné říct, že práce na výstavbě tenisové haly nabraly takovou rychlost jako míčky létající z raket specialistů na podání. Zima je sice nevyzpytatelným soupeřem, ale zdá se, že všechny “fiftýny” zatím získávají stavbaři. “Jsme něco přes měsíc v předstihu, protože opláštění tenisové haly se mělo dělat až v měsíci březnu, takže dneska tenisová hala je pod střechou,” sdělil OIK TV starosta města Jaroslav Zedník.

Pro stavbu příznivé počasí umožnilo i realizaci dalších činností. “Dále probíhá napojení kanalizace do retenční nádrže, která už vlastně není vidět, protože je zasypaná,” uvedl prezident TK Česká Třebová Jaroslav Rybka.

Pod střechou se začíná pracovat na přípravě budoucích hracích ploch. “Vyrovnává se pláň pod povrchem, kde vlastně je daná skladba pod vlastní podlahou, takže teď je tam navezen štěrkopísek,” řekl Jaroslav Rybka.

Úpravy se nedočkají pouze vnitřní prostory haly, ale také její bezprostřední okolí. “Jak bude stavba cílit ke konci, tak se tam budou dělat terénní úpravy, parkovací plochy, zeleň se tam bude vysazovat,” nastínil starosta města Jaroslav Zedník.

Kryté sportoviště za 26,5 milionu korun, které bude disponovat třemi kurty s tvrdým povrchem, má být dostavěno do 31. srpna 2018.