ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na parketu i v jeho blízkosti bylo v tělocvičně ZŠ Nádražní rušno. Konal se zde přibližně osmihodinový maraton pod názvem “Českotřebovský taneční pohár”. “Si přijelo zatančit na 1 400 tanečníků z celé České republiky. Taneční škola Česká Třebová má tady zastoupení zhruba 250 tanečníků,” sdělila OIK TV vedoucí Taneční školy Česká Třebová Šárka Prossová.

Tanečníci svá těla rozpohybovali v rámci pěti věkových kategorií. “Tančí děti od čtyř, pěti let a horní hranice není omezená. I kategorie seniorů je tady obsazená,” řekla Šárka Prossová.

Davy návštěvníků mohly v akci vidět i nově vytvořené skupiny. Jako například “Locos” z pořádající taneční školy. “Já jsem se na začátku hodně bála, bála jsem se, že to pokazíme celkově, nebo já, ale pak holky nám věřily, a i z jiné skupiny nám věřily, takže už jsme se pak nebály,” podělila se o dojmy z vystoupení členka skupiny Anežka Borková. “Líbilo se mně, že holky do toho daly hodně energie. Doufám, že to takhle půjde i dál. Samozřejmě, vždycky je co zlepšovat, to je asi všude, ale co se týče výkonu dneska, jelikož to jsou začátečnice a byla to jejich první soutěž, tak jsem moc spokojená,” zhodnotila trenérka skupiny Patricie Landová.

Soutěžilo se v disciplínách streetdance, discodance, showdance, parketovky a volný tanec. Vystoupení střídalo vystoupení, jedna formace druhou. “Celkově bylo dneska k vidění na 104 choreografií a Taneční škola Česká Třebová se prezentovala ve 14 z nich,” uzavřela vedoucí školy Šárka Prossová.