LANŠKROUN – Pravý studentský Majáles jste mohli zažít přesně prvního května v Lanškrouně. Letos vyšly pořádající ročníky gymnázia tématickým průvodem “Evoluce hudby”.

Tradiční studenská slavnost začala na balkóně gymnázia symbolickým předáním klíče od města místostarostou města. Téma letošního Majálesu bylo dané “Evoluce hudby”. „Máme různé interprety, ale i různý žánry. jako že třeba hip hop, pop, jazzy,“ řekla Daniela Berková zástupkyně pořadatelů.

Průvod se vydal od gymnázia. Při procházce městem doprovázeli bubeníci z kapely ORdrums. Tento Majáles je jeden z mála v regionu, který takřka celý a v takovém rozsahu pořádají sami studenti třetích ročníků a septimy místního gymnázia. „Ve chvíli, kdy jsou tradice, které se dají z roku na rok někomu předávat a což naši studenti jsou, protože každoročně tyto oslavy jsou a pořádají to především naši mladí studenti. Tak vidí ty úspěchy, vidí to, že se mužou v ten den zrelaxovat, odpočinout si,“ těší místostarostu města Miloše Smolu.

Po průvodu následoval v blízkosti gymnázia na náměstí Jana Marka Marků několika hodinový maraton různých vystoupení a hudby, který zakončily kapely Ready Kirken a UDG.