LANŠKROUN – Již několik měsíců v Lanškrouně vyrůstá nový Společenský dům. Stavební práce prý pokračují dle harmonogramu, a pokud vše půjde podle plánu, tak by se lanškrounští mohli nového kulturního stánku dočkat na podzim příštího roku.

Stavba nového Kulturního domu započala na začátku letních prázdnin bouracími a sanačními pracemi. Od té doby se již ale výrazně pokročilo. “Zahájili jsme práce na přístavbě, na monolitických konstrukcích, kdy v současné době se dokončují práce na sklepě přístavby a zahajujeme práce na přízemí,” sdělil vedoucí projektu Jan Vykopal.

Nepracuje se ale pouze venku, práce probíhají také uvnitř rekonstruované Langerovy vily. Vše prý probíhá podle harmonogramu a v současné době není žádné zdržení. Dokončeno by mělo být včas.  Město Lanškroun si v nedávné době vzalo úvěr ve výši 160 milionů korun. Na tuto stavbu ale bude použita pouze jeho větší část, financovány z něho budou i další projekty. “Prozatím jsme úvěr nečerpali, zatím hradíme z prostředků, které máme na účtech. Úvěr hodláme čerpat v letošním roce, jenom tu nezbytně nutnou část,” objasnil starosta města Radim Vetchý.

V horizontu několika týdnu by měla začít růst přístavba nového kulturního stánku. “Nejviditelnější bude provádění monolitických železobetonových konstrukcí, kdy zahájíme práce na přízemí, kdy vlastně už bude vidět část přístavby, vlastně ten objekt bude celkově veliký,” objasnil vedoucí projektu Jan Vykopal.

Pokud vše půjde v plánu, tak první návštěvníci by mohli nový Kulturní dům navštívit zhruba za rok.