LANŠKROUN – Na začátku letních prázdnin zahájená stavba Kulturního domu v Lanškrouně pokračuje! Do nedávné doby probíhaly práce na základové desce přístavby. Nyní již ale stavba roste do výšky.

Za několik málo uplynulých týdnů je posun v provedených pracích značně viditelný. “Od poloviny října v podstatě, jsme začli dělat základovou desku přístavby prvního nadzemního podlaží, dále pokračujeme ze zdmi prvního nadzemního podlaží, jedná se o železo-betonové konstrukce, do kterých se vkládají už sítě,” sdělil stavbyvedoucí Radek Janota.

Pro kolemjdoucí jsou samozřejmě práce venku nejznatelnější, součástí stavby je ale i rekonstrukce Langerovy vily. “Dále se provádí práce na vile, což znamená, provádí se elektroinstalace, montáže slaboproudu, rozvody ZTI, což znamená zdravotechnika, voda, plyn a kanalizace,” dodal stavbyvedoucí Radek Janota.

V těsném okolí budovy se pracuje také na izolacích a sanaci zdiva. Nové prostory bude pochopitelně potřeba také vybavit. “V dohledné době připravíme takovou malou pracovní skupinu, kdy budeme hledat nebo budeme vytvářet podmínky pro výběr dodavatele některých interiérových prvků, jako je nábytek do kanceláří a křesla a židle,” vysvětlil starosta Lanškrouna Radim Vetchý.

Zatím prý vše probíhá dle plánu, a v tuto chvíli to vypadá, že by stavba měla být dokončena v termínu. “Samozřejmě problémy jsou jako na každé stavbě, řešíme nedostatky v projektové dokumentaci, ale to je prostě běžný průběh stavby a o jiných problémech v podstatě nevím. Stavba běží v pořádku, podle harmonogramu,” řekl stavbyvedoucí. “Za optimálního stavu do 30. 9. 2018 by měla být stavba hotová, pak by měly proběhnout nezbytné prohlídky techniků a kolaudace,” pověděl starosta Lanškrouna Radim Vetchý.

Stavbaři nyní doufají, že bude mírná zima a stavební práce tak nebude nutné přerušit.