ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ve Velké zasedací místnosti Městského úřadu v České Třebové se uskutečnilo první setkání zástupců Žákovského parlamentu ze Základní školy Habrmanova s vedením města.
Žákovské parlamenty jsou dnes součástí mnoha škol po celé republice. “V parlamentu se snažíme zlepšit prostředí ve škole komunikací s učiteli a se žáky školy. Daří se nám výborně, uspořádali jsme několik akcí a snažíme se o další akce a udržet si tradici těchto akcí,” řekl Jaroslav Vebr.

Toto první setkání zástupců Žákovského parlamentu s vedením města pravděpodobně nebylo posledním. “Protože to byla první schůzka, tak jsme se informovali, co ty děti vlastně dělají. Jsme myslím si příjemně překvapeni, že jsou aktivní, že mají zájem a rádi bychom ten jejich zájem a aktivitu rozšířili nejenom, co se týče školy, ale i vůbec na město,” sdělila Jaromíra Žáčková.

Případná spolupráce by mohla být přínosná pro obě strany. “Řekli jsme jim jasně, že ne všechno třeba bude realizované, ale určitě ty jejich náměty a postřehy budou užitečné třeba i pro nás pro tu práci ve městě,” řekl Jaromíra Žáčková.

Poslanci ze Základní školy Habrmanova již také navštívili krajské město, kde diskutovali s kolegy z jiných parlamentů. “Byli jsme v Pardubicích, kde vlastně všude ze všech škol Pardubického kraje byli vybráni žáci parlamentů a vlastně jsme tam řešili různý akce, který podnikla druhá škola a my, takže jsme si vlastně vyměňovali názory a zkušenosti,” sdělila Nikol Janderová

V závěru setkání se žáci podepsali do Pamětní knihy města.