LANŠKROUN – Obyvatelé Lanškrouna se musí v letošním roce vypořádat s rekonstrukcí několika ulic a silnic. Na některých místech stavební práce již probíhají a zejména řidiči se tak musí obrnit trpělivostí. Někde se ale stále nic neděje, plánovaná proměna Vančurovy ulice se odkládá.

Plánovaná kompletní rekonstrukce ulice Vančurova v úseku od křižovatky s ulicí T. G. Masaryka směrem k sídlišti U Papíren se zadrhla. Původně se přitom hovořilo o opravách ještě v letních měsících. “Realizace Vančurovy ulice se zpozdila především proto, že byly problémy při zpracování projektu,” vysvětlil starosta města Radim Vetchý. “Došlo k odevzdání až ke konci měsíce září, celé ucelené projektové dokumentace a bohužel toto zpoždění má samozřejmě vliv na celou realizaci této zakázky,” doplnil vedoucí Oddělení investic MěÚ Lanškroun Martin Fiala.

Celou záležitostí se bude ještě vedení města prý zabývat a zváží, zda bude projektanta nějak sankcionovat. Po několika měsíčním zpoždění by se ale mělo něco začít dít. “My nyní žádáme o stavební povolení s ohledem na to prodlení, které nastalo v projektové fázi, předpokládám, že letos budeme soutěžit a realizace by přecházela do příštího roku,” sdělil starosta města Radim Vetchý.

Rozsah rekonstrukce bude zásadní, proměnou projde celá ulice. Obyvatelé se mohou těšit třeba na kompletně nové chodníky a řidiči na novou vozovku. Na opravené chodníky a silnici posvítí také nové LED osvětlení.

Finanční prostředky na tuto akci poputují z městské pokladny. “V rozpočtu máme částku, jestli se nepletu okolo 4 mil., doufám, že se soutěží na tuto částku dostaneme,” řekl starosta města Radim Vetchý.

V dohledné době budou lidí bydlící v dotčené lokalitě prý obesláni dopisem s podrobnostmi.