ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na začátku září začala v Ústí nad Orlicí rekonstrukce ulice Čs. armády. Plánováno bylo rozdělení stavebních prací na dvě etapy, přičemž ta první s datem ukončení do konce roku 2016.

První úsek byl opravován od kruhového objezdu U Bubeníka až k budově dětské polikliniky. “První etapa byla dokončena, byla dokončena ve stanoveném termínu, uzávěrka byla také ukončena, tj. 6. prosince jsme komunikaci uvedli opět do provozu. Samozřejmě ten provoz znamená, že projíždíme stavbou,” řekl starosta města Petr Hájek.

Stavební práce tedy ještě nejsou u konce. “Není dokončena vrchní asfaltová vrstva, ale práce probíhají ve schváleném harmonogramu. Nyní budou práce probíhat zejména na úpravě veřejného osvětlení, na dlažbách, na chodnících,” sdělil starosta města Petr Hájek.

Rekonstrukce ulice Čs. armády bude na jaře pokračovat druhou etapou. “Ten úsek, který je od dětské polikliniky nahoru až k nemocnici, se bude opět provádět za plné uzavírky a Ústí se vrátí de-facto po dobu dvou, dvou a půl měsíců do  toho režimu, tak jak jsme ho zažili teď na podzim,” sdělil OIK TV starosta města Petr Hájek.

Řidiči, ale i chodci se tak opět budou muset obrnit trpělivostí.